Jäseniämme:

Ajankohtaista

Euroopan komissio on julkaissut ohjeita Kilpailusääntöjen soveltamisesta autosektorilla

Komissio on julkaissut elokuussa 2012 joukon usein kysyttyjä kysymyksiä (FAQ) EU:n kilpailusääntöjen soveltamisesta autoalalla.

Kysymys- ja vastausluettelolla pyritään selventämään kilpailulainsäädäntöön liittyviä asioita, jotka vaikuttavat autonvalmistajiin, jälleenmyyjiin, varaosien toimittajiin, riippumattomiin korjaamoihin ja lopulta myös kuluttajiin. FAQ-luettelossa on kiinnitetty erityistä moottoriajoneuvojen jälkimarkkinoihin, joilla kilpailu ei toimi samassa määrin kuin uusien autojen myynnissä.

Kysymys-vastaus –luettelo löytyy klikkaamalla tätä linkkiä

Alla linkki myös komission kilpailuosaston sivuille

http://ec.europa.eu/competition/sectors/motor_vehicles/legislation/legislation.html.

Kansainvälisiä oikeustapauksia autojen huoltamisesta merkkiliikkeiden ulkopuolella

Kahdessa erillisessä oikeustapauksessa autonvalmistajat KIA Ruotsissa ja Mazda Espanjassa on määrätty lopettamaan kilpailulainsäädännön vastaiset takuu- ja toimintarajoituksensa.

Varsinkin Ruotsin markkinaoikeustuomio tarjoaa perusteluissaan vahvat argumentit riippumattoman toimijakentän ja kuluttajien tueksi. Lisäksi Ranskan kilpailuviranomainen on hiljattain julkaissut raportin Ranskan autojälkimarkkinasta – sekin tukee nyt nähtävää kehitystä ja on tärkeä, koska Ranskalla on massiivinen oma autoteollisuus.

Suomen Kuluttajavirasto on viestittänyt, että KIA-case vastaa myös Suomen viranomaislinjauksia. Tämän dokumentointia odotellaan.

Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistys on julkaissut asiasta lehdistötiedotteen. Kannanottoa tukee suomalainen R2RC-ryhmä, jossa myös AVK on mukana.

Lehdistötiedote löytyy klikkaamalla tätä linkkiä

© 2018 Autonvaraosakauppiaiden Keskusliitto ry